Urządzenia i Akcesoria
Gnocchi w sosie szpinakowym z kurczakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
1 cebula przekrojona na pół
-
3 ząbki czosnku
-
150 g liści szpinaku baby, świeżych
-
500 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na 1,5-2 cm kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
-
600 - 800 g gnocchi, gotowych (patrz wskazówka)
-
120 g wody
-
2 łyżki oliwy z oliwek
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 czubata łyżeczka mąki pszennej
-
200 - 250 g pomidorka koktajlowego przekrojonych na pół
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1458 mg
Białko
37 g
Kalorie
2450 kJ /
585 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
61 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER
6 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Spaghetti à la carbonara ze szparagami
35 min
Gnocchi w kremowym sosie ze szparagami
50 min
Spaghetti z kurczakiem i szparagami (TM5, TM6)
50 min
Makaron z kurczakiem, pieczarkami i zieloną fasolką
50 min
Gnocchi z kurczakiem i warzywami
40 min
Makaron w sosie śmietanowo-serowym z suszonymi pomidorami
45 min
Makaron w sosie serowo-pieczarkowym ze szpinakiem
35 min
Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami
30 min
Risotto ze świeżymi pomidorami
30 min
Kurczak z warzywnym ryżem
45 min
Lasagne z kurczakiem i szpinakiem
1 godz. 45 min
Makaron orzo z łososiem i szpinakiem
45 min