![Vellutata ai funghi selvatici Vellutata ai funghi selvatici](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2025d80971b64e59a8516888ba1b17e6/Derivates/de2bbc773ab93a424645cc92918be7026be33cf4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
250
g di funghi selvatici, misti (ad es. porcini, finferli, galletti, mazze di tamburo o chiodini), a pezzi
lub 250 g di funghi champignon e cardoncelli, a pezzi - 200 g di acqua
- 400 g di latte
-
1
cucchiaino brodo vegetale (opcjonalnie)
lub 1 cubetto di cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l) (opcjonalnie) - 15 g di farina di grano
- ¾ di cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe macinato
- olio di semi di girasole per friggere
- 100 g di panna
- 4 gambi di prezzemolo fresco, foglie strappate
- di erba cipollina fresca, tritata finemente in anelli, per guarnire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1098 kJ / 262 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merluzzo con purea di patate dolci e sedano
40 min
Latte di mandorle
10 Min
Risotto ai broccoli con parmigiano reggiano alle nocciole
40 min
Minestrone con ceci
40 min
Dado di pollo
Brak ocen
Crêpes
1h 15 min
Minestrone
45 min
Fagiolini al curry con riso
Brak ocen
Zuppa di cavolo con tofu
1 godz. 45 min
Spaghetti cinesi con verdure e filetto di maiale
50 min
Zuppa di verdure
25min
Salmone con asparagi e grano
40 min