Salmone con salsa alla senape e all'aneto

Salmone con salsa alla senape e all'aneto

5.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

Salsa
  • di olio di semi di colza
    180 g
  • di aneto fresco (20 g), le foglioline lavate e asciugate
    1 mazzetto
  • di zucchero
    120 g
  • di aceto di vino bianco
    20 g
  • di succo di limone
    10 g
  • di senape delicata
    30 g
  • di senape al miele
    30 g
  • tuorlo d'uovo
    1
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe macinato
    1 pizzico
Insalata
  • cetrioli (750 g), a pezzi (4 cm)
    2
  • di pomodori ciliegino tagliati a metà
    250 g
  • sale
    ¾ cucchiaino
Pesce
  • di acqua
    500 g
  • filetti di salmone, freschi (circa 150 g l’uno)
    4
  • limone biologico, la scorza grattugiata
    1
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe macinato
    2 pizzichi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 906.5 kcal / 3796 kJ
Białko 34.6 g
Tłuszcz 68.8 g
Węglowodany 36.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...