Salmone con salsa alla senape e all'aneto

Salmone con salsa alla senape e all'aneto

5.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

Salsa
  • 180 g di olio di semi di colza
  • 1 mazzetto di aneto fresco (20 g), le foglioline lavate e asciugate
  • 120 g di zucchero
  • 20 g di aceto di vino bianco
  • 10 g di succo di limone
  • 30 g di senape delicata
  • 30 g di senape al miele
  • 1 tuorlo d'uovo
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe macinato
Insalata
  • 2 cetrioli (750 g), a pezzi (4 cm)
  • 250 g di pomodori ciliegino tagliati a metà
  • ¾ cucchiaino sale
Pesce
  • 500 g di acqua
  • 4 filetti di salmone, freschi (circa 150 g l’uno)
  • 1 limone biologico, la scorza grattugiata
  • ½ cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe macinato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 906.5 kcal / 3796 kJ
Białko 34.6 g
Tłuszcz 68.8 g
Węglowodany 36.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...