Arroz mexicano com Pulled Pork

Arroz mexicano com Pulled Pork

3.7 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
4 doses

Składniki

  • flocos de malagueta seca (opcjonalnie)
    1 c. chá de
  • sal
    ¾ c. chá de
  • pimenta preta
    ¼ c. chá de
  • cachaço de porco c/ osso cortado em pedaços (4 cm aprox.)
    450 g
  • cebola roxa cortado ao meio
    120 g
  • azeite
    50 g
  • cominhos em pó
    2 c. chá de
  • concentrado de tomate
    80 g
  • arroz vaporizado
    250 g
  • caldo caseiro
    1 c. sopa de
  • água
    620 g
  • milho doce em lata escorrido
    150 g
  • feijão-preto cozido escorrido
    150 g
  • molho barbecue (ver dica)
    80 g
  • mostarda
    2 c. chá de
  • vinagre
    10 g
  • abacate (opcjonalnie) cortado em cubos
    1
  • tomates-cereja (opcjonalnie) cortados em metades
    10
  • coentros só as folhas
    4 c. sopa de
  • lima cortada em cunhas
    1

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 592.1 kcal / 2477.5 kJ
Białko 26 g
Tłuszcz 34.3 g
Węglowodany 46.5 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 852.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...