Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Guarnição
- 30 g cebola roxa
- 50 g pepino
- ½ malagueta (ver dica)
- 150 g manga bem firme
- 10 g coentros, só as folhas
- ½ c. chá de sal
- 15 g sumo de lima
Gaspacho
- 600 g manga madura
- 50 g vinagre de sidra
- 1 lima (raspa e sumo)
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 300 g água fria
- 100 g cubos de gelo
- 20 g azeite
- Wartości odżywcze
- na 1 doses
- Kalorie
- 502 kJ / 120 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 22.2 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 586 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa fria de curgete e parmesão
1sa
Sopa rápida de caril de frango e couve-de-bruxelas e pãezinhos
45 Min
Sopa de bulgur e lentilhas vermelhas
55 Min
Couves com ervilhas e azeite de ervas
40 dk
Salada de brócolos, maçã e carne
25 Min
Gaspacho de pepino e rúcula com cornichons e hortelã
10 Min
Creme de curgete e manjericão
25 Min
Bebida láctea de manga e hortelã
5 Min
Sopa fria de abacate e coco
10 Min
Feta vegan em azeite e ervas
1 Std. 10 Min
Creme de espinafres, coco e curgete com croutons aromatizados
50 Min
Húmus de pesto com tomate seco
15 Min