Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema de boniato
- 3 ramitas perejil fresco, sólo las hojas
- 30 g de aceite de oliva
- 100 g de poro, cortado en trozos
- 2 diente de ajo
- 50 g de apio, cortado en trozos
- 75 g de hinojo, cortado en trozos
- 1 cdita semilla de hinojo
- 320 g de camote, en cubos de 2 cm
- 100 g de vino blanco seco
- 2 pizcas de curry en polvo
- 600 g de agua
- 1 cda caldo en pasta
- 1 cdita sal
- 3 pizcas de pimienta negra molida
- 30 g de camote, cortado en rebanadas finas con un pelador
- 1 cda aceite de oliva
- 1 pizca sal
-
200
g de crema ácida, reserve 1 cucharada para decorar.
lub 200 g de crema (18% grasa)
- Wartości odżywcze
- na 6 porciones
- Kalorie
- 4836.8 kJ / 1156 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 112.5 g
- Tłuszcz
- 65.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.4 g
- Błonnik
- 16.7 g
- Sód
- 2986.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de brócoli
15 Min
Sopa de lentejas
1h 30min
Sopa de calabacitas
40min
Risotto con calabacita y tocino
35 Min
Sopa de almendra y ajo
40min
Puré de papa y poro
40min
Sopa de brócoli y gorgonzola con crutones
40min
Crema de jitomate
30 Min
Sopa de coliflor con Knöpfli de parmesano, Filete de cerdo con salsa de pera y vegetales al vapor.
1h 10min
Sopa de chícharo y menta
20 Min
Sopa de betabel con tostadas gourmet
50 Min
Papitas negras
55 Min