Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g de agua
- 180 g de quinoa blanca, enjuagada y escurrida
- 600 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, en cubos (3 cm)
- 250 g de brócoli, en floretes
- 1 ½ cdita de sal fina, o al gusto
- 1 cdita de ralladura de limón
- 60 g de jugo de limón recién exprimido, reserve los limones usar el jugo
- 60 g de aceite de oliva
- 150 g de jitomate cherry, en mitades para decorar
- 120 g de granos de elote amarillo, escurridos, para decorar
- 1 pieza de aguacate, en cubos, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 4609 kJ / 1097 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 84 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 973 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta con pollo y verduras al vapor
50 Min
Tepanyaki de pollo y verduras con arroz salvaje
45min
Ensalada de pollo
20 Min
Salpicón de pollo
25 Min
Ensalada de elote con pimientos, estilo Tex-Mex
1h
Quinoa con ejotes
30 Min
Ensalada mediterránea con pollo al limón
45min
Ensalada de quinoa
25 Min
Salpicón de pollo
25 Min
Pasta con pollo, champiñones y ejotes
40min
Sopa de verduras y albóndigas
40min
Bowl de atún y aguacate
50 Min