Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 diente de ajo
- 60 g de cebolla blanca, cortada en trozos medianos
- 30 g de aceite de oliva
- 500 g de brócoli, cortado en ramilletes
-
1
cda caldo de verduras en pasta
lub 1 cda caldo de verduras en pasta - 450 g de agua
- 100 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 80 g queso Gorgonzola desmenuzado, más para decorar
- 60 g de pan de caja integral, tostado, cortado en cubos
- 2 pizcas pimienta negra molida, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1309.5 kJ / 313 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 18.5 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 362 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de calabacita
25 Min
Sopa de brócoli
15 Min
Sopa de poro y papa
30min
Sopa italiana de papa
50min
Sopa de habas
2h
Puré de papa y poro
40min
Muslos de pollo a la cerveza.
1 Std. 30 Min
Sopa de cebolla TM6
55 min
Sopa de brócoli y gorgonzola con crutones
40min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30min
Puré de papas, espinaca y queso
30min
Tradición italiana de carne molida y coliflor
1 Std.