Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Topping
- extra virgin olive oil, to grease
- 500 g potatoes, cut to fit through feeder tube
- 300 g carrots, peeled and trimmed
- 2 zucchini, trimmed
- 1 onion, cut into halves vertically
- 100 g Parmesan cheese, cut to fit through the feeder tube
- ½ tsp sea salt, plus extra to season
- ½ tsp ground black pepper, plus extra to season
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tip)
- 50 g water
- 180 g pouring (whipping) cream
- fresh basil leaves, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1055.5 kJ / 252.3 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 441.5 mg
Alternatywne przepisy
Coleslaw (Thermomix® Cutter TM6)
10 Min
Chinese-style chicken
25 dk
Chicken Pizzaiola with Thermomix® Cutter
50 min
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1 godz. 10 min
Quick sliced pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
5min
Sweet cucumber pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
48 godz. 20 min
Quick grated pickle - demo (Thermomix® Cutter, TM6)
5min
Oven baked vegetable chips (Thermomix® Cutter, TM6)
1 godz. 45 min
Freeform bread with filling
1h 35min
CADA (Fresh muesli)
10 Min
Chicken Buddha bowl (Thermomix® Cutter, TM6)
1 godz.
Vegetable bake (Thermomix® Cutter)
55 menit