Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tbsp brown mustard seeds
- 2 tsp whole black peppercorns
- ½ - 1 tsp dried chilli flakes, to taste
- 3 - 4 cucumbers, small, washed and trimmed (approx. 200 g each - see Tips)
- 230 g water
- 230 g apple cider vinegar
- 3 tsp sea salt
- 1 ½ tbsp white sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 jar
- Kalorie
- 689.8 kJ / 164.9 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 32.5 g
- Tłuszcz
- 1.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 2844.3 mg
Alternatywne przepisy
Ginger fluff
50min
Harissa yoghurt dressing
5 Min
Quick sliced pickle - demo (Thermomix® Cutter, TM6)
5 Min
Plum paste
1 Std.
Sweet cucumber pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
48 Std. 20 Min
Pickled vegetables
745 Std.
Chilli crunch (Thermomix® cutter, TM6)
25 Min
Coleslaw (Thermomix® Cutter TM6)
10 Min
Herb and garlic dip
5 Min
Coleslaw (Thermomix® Cutter)
10 Min
Tomato passata
1h 40min
French onion dip
45min