Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 200 - 300 g de haricots verts frais, coupés en morceaux (3-5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 154 kJ / 37 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 2 mg
Alternatywne przepisy
Poireaux vapeur (200-400 g)
25 min
Petits pois vapeur (200-500 g)
20min
Brocoli vapeur (250 g)
15min
Chou-fleur vapeur
20min
Courgettes vapeur (200-500 g)
20min
Pommes vapeur
25 min
Carottes vapeur (200-500 g), en rondelles
30 min
Fond d'artichaut à la framboise
1h 10 min
Pommes de terre et patates douces vapeur (200-600 g)
30 min
Pommes de terre nouvelles vapeur
35 min
Fagots de haricots verts, pommes de terre vapeur et beurre au thym
50 min
Dorer légèrement des haricots verts
25 min