Jeżynowe mojito

Jeżynowe mojito

3.6 53 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 szklanki

Składniki

Syrop jeżynowy
  • wody
    200 g
  • jeżyn, świeżych
    400 g
    400 g jeżyn, mrożonych
  • cukru
    100 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    50 g
Jeżynowe mojito
  • jeżyn, świeżych
    16
  • kostek lodu (patrz wskazówka)
    500 g
  • limonki ekologiczne, obrane, przekrojone na pół
    2
  • liści mięty, świeżych
    15 g
  • wody mineralnej, gazowanej schłodzonej
    200 g
  • białego rumu
    160 g

Wartości odżywcze na 1 szklankę

Kalorie 245.8 kcal / 1028.5 kJ
Białko 1.8 g
Tłuszcz 0.7 g
Węglowodany 39.5 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 17 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...