
Urządzenia i Akcesoria
Jeżynowe mojito
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 szklanki
Składniki
Syrop jeżynowy
-
200 g wody
-
400 g jeżyn, świeżych
-
100 g cukru
-
50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Jeżynowe mojito
-
16 jeżyn, świeżych
-
500 g kostek lodu (patrz wskazówka)
-
2 limonki ekologiczne, obrane, przekrojone na pół
-
15 g liści mięty, świeżych
-
200 g wody mineralnej, gazowanej schłodzonej
-
160 g białego rumu
Wartości odżywcze na 1 szklankę
Sód
17 mg
Białko
1.8 g
Kalorie
1028.5 kJ /
245.8 kcal
Tłuszcz
0.7 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
39.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMAKI WAKACJI V
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Hugo slush
5 min
Żurawinowe martini (Crantini)
10 min
Wino musujące z syropem owocowym
1 godz. 30 min
Drink z Prosecco, mango i pomarańczy
10 min
Drink z mango
10 min
Mojito
10 min
Wiśniowy szprycer
10 min
Jamajski drink
15 min
Truskawkowy Gin Fizz
10 min
Drink arbuzowy
15 min
Letni drink Hugo
5 min
Lemoniada cytrusowo-miętowa
5 min