Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di latte + q.b.
- 50 g di zucchero
- 25 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
-
400
g di farina tipo 1
lub 400 g di farina tipo 00 - 40 g di burro a pezzi
- 5 g di sale
- 1 tuorlo
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1726.2 kJ / 412.6 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 72.9 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 10.5 g
- Sód
- 416.9 mg
Alternatywne przepisy
Crema ai biscotti Lotus®
10 min
Panini bovoli
4h
Focaccia alle carote
3 Std. 30 Min
Koulouri Salonicco (panini di Salonicco)
1h 30min
Yogurt al cioccolato
13 Std.
Panettone gastronomico farcito
7 Std. 30 Min
Muffin ai pomodori secchi ed Emmental
1h
Grissini ai semi di zucca e Parmigiano Reggiano
3 Std.
Pagnotte di Santa Chiara
5 Std.
Focaccia millebolle
28h
Focaccia al latte
6h 30min
Panini morbidi dolci
1h 30min