![Panini semidolci Panini semidolci](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4c1875d3a848a5288f2eeb21614097e0/Derivates/7805a6ef13f26c8591a39c2e00d271d71a84d395.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di latte + q.b.
- 50 g di zucchero
- 25 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
-
400
g di farina tipo 1
lub 400 g di farina tipo 00 - 40 g di burro a pezzi
- 5 g di sale
- 1 tuorlo
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1726.2 kJ / 412.6 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 72.9 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 10.5 g
- Sód
- 416.9 mg
Alternatywne przepisy
Bauletto bicolore
6 Std. 25 Min
Pizzette rosse
4 godz.
Baguette con ciccioli
5h
Baguette pancetta e provolone
5 godz. 30 min
Focaccia a bastone
5h
Panini ai semi al Varoma
2h 30 min
Patate schiacciate al forno
1 Std.
Follia ai tre cioccolati
6 godz.
Panini morbidi dolci
1 Std. 30 Min
Focaccia patate e rosmarino (TM6)
1 Std.
Focaccia al latte
6 Std. 30 Min
Impasto per pane veloce
45 Min