![Patate duchessa (TM6) Patate duchessa (TM6)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/31925aa4f4f374a2a8eeee809b5473d3/Derivates/c7c4bbc1256cbd377bc7b87f28ff8f0a03b95b1e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pelare le patate
- 600 g di acqua
- 500 g di patate (media dimensione, vedere consigli)
Patate duchessa
- 800 g di acqua
- 50 g di burro morbido a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 2 tuorli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 874 kJ / 209 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Besciamella
15min
Biscotti ciok
3ч.
Madeleine salate al Parmigiano Reggiano
1 godz.
Focaccia con patate e rosmarino (TM6)
2ч. 35 мин.
Pandoro TM6
15h 15min
Pomodorini sottovuoto
1 godz.
Mezzelune ripiene
1ч. 30 мин.
Maionese cotta
15min
Focaccia ad alta idratazione TM6
5h
Purè di patate (TM6)
1 godz.
Gattò di patate (TM6)
1ч. 30 мин.
Pizza napoletana
9 godz.