Wersje kompatybilne
Frittierter Fisch mit eingelegtem Rettich und Tamarindensauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Weißer Bierrettich
- 1 TL Kurkuma, gemahlen
- 3 EL Reisessig
- 1 TL Zucker
-
4
EL Mirin
lub 4 EL Reisessig - 20 g Weizenmehl
- 20 g Maisstärke
- 1 TL Ingwer, getrocknet, gemahlen
- 1 TL Zimt, gemahlen
- 1 ¾ TL Salz
- ¼ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 1080 g Wasser
- 100 g Beluga Linsen
- 4 Knoblauchzehen
- 170 - 220 g Öl
- 2 - 3 Prisen Chiliflocken, getrocknet
-
100
g brauner Zucker
lub 100 g Palmzucker - 80 g Tamarindenpaste
- 200 g Kokosmilch
-
800
g Wolfsbarschfilets, frisch, mit Haut (4-6 Stück)
lub 800 g weißes Fischfilet, mit Haut - Zitronenschalenzesten, einer Zitrone (mit Sparschäler geschält)
- 1 rote Chilischote, frisch, in dünne Streifen geschnitten
- Sprossen, frisch zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3075 kJ / 735 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Korma Paste
1h 15min
Ananas-Sorbet mit Crémant
2 Std. 40 Min
Süßkartoffeleintopf mit Ente & Maroni
1h 20min
Zitronen-Granita
13h
Salmorejo
10min
Orientalische Rösti mit Spiegelei
45 min
Maracuja-Creme-Törtchen
2h 30min
Maroni Mousse au chocolat
15 min
Negroni
5 min
Maronicremesuppe (vegan)
45 min
Thai-Curry-Suppe mit Mango-Relish
2h 10min
Chili-Öl nach Szechuan-Art
1 Std. 25 Min