Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 175 g plain flour, plus extra for dusting
- 90 g unsalted butter, cold, diced
- 1 pinch fine sea salt
- 1 egg yolk, from medium egg
- 1 - 2 Tbsp water
Filling
- 40 g unsalted butter, diced
- 1 garlic clove
- 6 spring onions, cut in pieces (3 cm)
- ½ green pepper, quartered
- 1 celery stalk, quartered
-
200
g crayfish tails, cooked
lub 200 g prawns, cooked, peeled - 20 g plain flour
- 220 g whole milk
- ¼ tsp Cajun spice mix
- ¼ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- fresh parsley leaves, roughly chopped, for garnishing (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1434 kJ / 344 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Scotch Broth
1h
Orange and Pear Pavlova (TM5)
Brak ocen
Gail Kordic's Caramel oranges with sabayon (TM6)
50 min
Raspberry mini clafoutis
30 min
Lamb and Leek Pie
2h
Almond Tuiles
1h 30min
Sweet Shortcrust Pastry
Brak ocen
Stuffed Seitan Roll with Champagne Rice
1h 45 min
Pancetta-Wrapped Apricot Stuffing Roll (Australia)
1h
Welsh Cakes
35 min
Chocolate Orange Steamed Pudding
3 Std.
Apple and Blackcurrant Pie
2h