
Urządzenia i Akcesoria
Crayfish Pies
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions
Składniki
Pastry
-
fine sea salt1 pinch
-
unsalted butter cold, diced90 g
-
plain flour plus extra for dusting175 g
-
egg yolk from medium egg1
-
water2 Tbsp
Filling
-
green pepper quartered½
-
celery stalk quartered1
-
garlic clove1
-
spring onions cut in pieces (3 cm)6
-
unsalted butter diced40 g
-
crayfish tails, cooked200 g
-
plain flour20 g
-
whole milk220 g
-
fine sea salt¼ tsp
-
ground black pepper1 pinch
-
Cajun spice mix¼ tsp
-
fresh parsley leaves (opcjonalnie) roughly chopped, for garnishing
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
344 kcal /
1434 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
27 g