Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 175 g plain flour, plus extra for dusting
- 90 g unsalted butter, cold, diced
- 1 pinch fine sea salt
- 1 egg yolk, from medium egg
- 1 - 2 Tbsp water
Filling
- 40 g unsalted butter, diced
- 1 garlic clove
- 6 spring onions, cut in pieces (3 cm)
- ½ green pepper, quartered
- 1 celery stalk, quartered
-
200
g crayfish tails, cooked
lub 200 g prawns, cooked, peeled - 20 g plain flour
- 220 g whole milk
- ¼ tsp Cajun spice mix
- ¼ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- fresh parsley leaves, roughly chopped, for garnishing (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1434 kJ / 344 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Aussie Potato Salad
1 Std. 30 Min
Dill and feta flatbread
1 Std. 20 Min
Mustard-dill sauce
2h 15min
Seville Orange Curd
40min
Napoli Potato Cake
1 Std. 30 Min
Apple Pie Bars
1 Std. 20 Min
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1h
Kingfish pie
2 Std.
Steamed Chocolate Cake with Whipped Cream
1 Std. 10 Min
Veal in tuna sauce
Brak ocen
Chicken and Sweetcorn Soup with Herby Dumplings
1 Std. 30 Min
Lamb and Leek Pie
2 Std.