Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'emmental, coupé en morceaux
- 100 g d'oignons, coupés en quatre
- 150 g de lardons fumés
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 350 g de crozets
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 500 g d'eau
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3282 kJ / 786 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 45 g
Alternatywne przepisy
Mac and cheese
35 min
One pot blé au bœuf et aux petits pois
25 min
Tarte au saint-nectaire
50 min
Mac & cheese au cheddar et moutarde
55min
One pot orecchiette jambon cru, chèvre et épinards
25 min
Poulet grillé, boulgour et sauce yaourt aux champignons
55min
One pot coquillettes au jambon cerise
15 min
Truffade de pommes de terre au cantal, sauge et lardons fumés
1 godz. 5 min
Riz à l'espagnole au chorizo et poivrons
35 min
Gratin de pomme de terre, bacon et à La Vache qui rit®
1h 10 min
Gnocchis sauce tomate et chorizo
1h
Risotto aux petits pois et aux lardons
25 min