Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'emmental, coupé en morceaux
- 100 g d'oignons, coupés en quatre
- 150 g de lardons fumés
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 350 g de crozets
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 500 g d'eau
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3282 kJ / 786 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 45 g
Alternatywne przepisy
Risotto aux petits pois et aux lardons
25 min
Mac and cheese
35 Min
Crozotto à la butternut, poireau et beaufort
30min
One pot orecchiette jambon cru, chèvre et épinards
25 min
Mac & cheese au cheddar et moutarde
55 Min
Risotto à la menthe, jambon, mozzarella et petits pois
45min
One pot coquillettes au jambon cerise
15 Min
Hachis de poulet et polenta
45min
One pot fusilli aux champignons, lardons et ricotta
20min
Vichyssoise avec des pâtes
35 Min
Riz à l'espagnole au chorizo et poivrons
35 Min
Risotto au bacon et champignons de Paris
45min