Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de poivron rouge, coupé en morceaux
- 150 g de poivron vert, coupé en morceaux
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 10 g d'huile d'olive
- 500 g de viande hachée
- 1 c. à café de cumin en poudre
- 1 c. à café de paprika
- 400 g de coulis de tomates
- 2 pincées sel
- 2 pincées de poivre moulu
- 500 g de haricots rouges en conserve, égouttés
- 140 g de grains de maïs en conserve, égouttés
- coriandre fraîche, pour le service (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2203.8 kJ / 526.7 kcal
- Białko
- 31.3 g
- Węglowodany
- 35.7 g
- Tłuszcz
- 29.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.1 g
- Błonnik
- 9.4 g
- Sód
- 541.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry de poulet et riz
40 min
Riz au poulet et chorizo
35 min
Hachis de poulet et polenta
45 min
Riz mexicain au bœuf et au chorizo
30 min
Gratin de pommes de terre, brocoli, comté et chorizo
55 min
Porc au caramel, petits pois et riz
1 godz. 10 min
Papillote de poulet au citron, boulgour au poireau
25 min
Tagliatelle à la saucisse, fenouil et parmesan
50 min
Ragoût de dinde à l'ail
40 min
Jambalaya de poulet
40 min
Tajine de poulet et légumes d'été
45 min
Poisson sauce coco
35 min