Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 9 oz all-purpose flour, plus extra to dust
- 1 oz corn starch
- 1 tsp salt
- 1 tbsp vegetable oil
- 4 ½ oz water
Chicken
- 4 oz yellow onion, cut into thin wedges (¼ in.)
- 35 oz water
- 1 ½ tsp salt, divided
- 12 oz chicken thighs, boneless and skinless, cut into strips (¾ in.)
- 8 - 10 garlic cloves, to taste
- 1 ½ tbsp vegetable oil
- 1 tbsp sesame oil
- ¼ tsp ground black pepper
Noodles and Soup
- 60 oz water
- 2 green onions, thinly sliced, for garnish
- gochujang (Korean chili paste), to serve (optional - see Tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2064.9 kJ / 493.5 kcal
- Białko
- 20.2 g
- Węglowodany
- 59.6 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 1598 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Picadillo a la Habanera (Ground Beef)
1j
Chicken Salad Sandwich
15 min
Tuna Avocado Bowl
50min
Slow Cooked White Chicken Chili
2h 10 min
Arnold Palmer Lemonade
20min
Cajun Chicken Gumbo
1 godz. 45 min
Soy Chicken with Bok Choy
40min
Sweet and Sour Beef Short Ribs
30min
Creole Style Jambalaya
1 Std. 10 Min
Ropa Vieja Cubana (Cuban Shredded Beef)
4hod. 20min
Sous-Vide Teriyaki Chicken Thighs (TM5)
2 Std.
Sous Vide Orange Thyme Pork Chops with Cherry Port Sauce
2 godz. 50 min