Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 14 oz firm tofu
- 2 - 3 tbsp cornstarch
- 40 oz water
- 7 oz cellophane noodles
- 4 oz yellow onions, thinly sliced half moons
- 3 garlic cloves, thinly sliced
- 3 - 4 tbsp sesame oil, divided
- 3 oz carrots, julienned
- 3 oz fresh shiitake mushrooms, stems discarded, thinly sliced
- 1 oz baby spinach
- 4 oz bell peppers, julienned
- 5 oz zucchini, julienned
- 2 oz soy sauce
- 1 oz sugar
- 1 tbsp toasted sesame seeds
- green onions, julienned, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2143.6 kJ / 512.4 kcal
- Białko
- 19.7 g
- Węglowodany
- 67.2 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 835.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegan "Beefy" Burger
1 godz. 40 min
Vegan Spaghetti and "Meatballs"
1h 30min
Yasai Yaki
25min
Gochujang Ramen Noodles
30min
Kung Pao Cauliflower with Pickled Carrot and Sesame Salad
45min
Chili and Peanut Noodles with Tofu and Chili Garlic Oil
30min
Vegetarian Potstickers with Chili Dipping Sauce
45min
Vegan Cashew Sauté
35min
Tofu Ramen Bowl
55min
Kaiyang Cabbage (Savory Stir-Fried Cabbage)
35min
Mushroom Stir-Fry
55min
Ramen Noodle Soup
40min