![Sous-Vide Scallops in Lemon-Butter Sauce Sous-Vide Scallops in Lemon-Butter Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/42417f95-2484-4b56-be35-b86908d72333/Derivates/7637a483-27ec-42a8-be83-86f619887b7c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 sea scallops, fresh (approx. 18 oz)
- 2 ½ tbsp olive oil, lemon flavored, divided
- 1 pinch salt
- 1 pinch ground black pepper
- water to fully submerge bags (not higher than the max. fill level)
-
1
oz lemon juice (approx. ½ lemon) (see Tip)
lub 1 tsp ascorbic acid (vitamin C powder) - water, to fill a bowl
- ice cubes
- 2 ½ tbsp unsalted butter, divided
- 2 oz white wine
- 3 garlic cloves, cut in halves
- 2 tbsp lemon juice
- 2 pinches lemon zest, grated
- 1 tsp honey
- 3 sprigs fresh thyme, for garnish
- 1 pinch sea salt flakes, for garnish
- Wartości odżywcze
- na 4 portion
- Kalorie
- 2380 kJ / 569 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sous-Vide Citrus Chicken Wings with Potatoes
5 Std. 45 Min
Shrimp Salad with Peaches in White Pepper Citronette
1 Std.
Sous-vide Scallops with Saffron Sauce
1 Std.
Shrimp & Crab Linguine
25 Min
Sous-vide Steak
1h 30min
Shrimp in Garlic Sauce
25 Min
Sous-vide Salmon with Creamy Avocado
1 Std.
Coconut Sautéed Shrimp
35 min
Beef Wellington (Ben)
10h 10 min
Steamed Shrimp
20 Min
Steamed Scallops with Sweet Pea Purée
25 Min
Mixed Mushroom Sauté
30 Min