Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sous-Vide Pork Chops
- 28 oz pork chops, boneless, 4 chops (approx. 1 in. thick)
- 4 - 8 pinches salt
- 4 - 8 pinches ground black pepper
- 2 sprigs fresh rosemary
- 2 garlic cloves, cut in halves lengthwise
- 2 tsp extra virgin olive oil
- water, to fully submerge bags (not higher than the max. fill mark), plus extra to cool
-
1
oz lemon juice (approx. ½ lemon) (see Tip)
lub 1 tsp ascorbic acid (vitamin C powder)
Chocolate Sauce and Caramelized Pears
- 2 ½ oz dark chocolate (70% cocoa), cut in pieces
- 2 tsp balsamic vinegar
- ½ oz water
- 2 tbsp unsalted butter
- 1 tbsp brown sugar
- 2 Bosc pears, cored, peeled, cut lengthwise in 8 wedges
- 2 - 3 tbsp spiced rum (opcjonalnie)
- 1 - 2 pinches salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2541.8 kJ / 607.5 kcal
- Białko
- 43.3 g
- Węglowodany
- 25.5 g
- Tłuszcz
- 33.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.3 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 485.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sous-vide Salmon with Creamy Avocado
1 godz.
Sous-vide Pork Tenderloin with Ginger Glaze
1h 40min
Chicken Stock Paste
45 min
Sous Vide Orange Thyme Pork Chops with Cherry Port Sauce
2hod. 50min
Sous-Vide Korean Style BBQ Pork Loin
4 Std. 50 Min
Orange Roast Chicken with Bacon Stuffing
2 godz. 5 min
Sous-Vide Salmon
1 godz.
Sous-vide Scallops with Saffron Sauce
1 godz.
Sous-vide Artichoke Stuffed Chicken Breast
1h 50min
Crab Stuffed Lobster Tails
50min
Pomegranate Glazed Stuffed Beef Tenderloin
1h 45min
Sous-vide Steak
1h 30min