Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Brot, trocken, in kleinen Stücken
- 650 g Wasser
- 200 g Brot, altbacken, in Würfeln (1 cm)
- 3 EL Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
-
300
g Weizenmehl Type 550
lub 300 g Dinkelmehl Type 630 - 6 g Salz
- 15 g frische Hefe
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 517 kJ / 124 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 217 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zwiebel-Flammkuchen
1 godz.
Coleslaw
10 dk
Vanillepudding
15 min
Lebkuchen-Gewürz
5min
Curly Fries mit Knoblauchsauce
45min
Birnenspiralen auf Schokopudding
30 min
Joghurt-Kräuterkäsebällchen in Olivenöl
85h 25min
Schoko-Nougat-Butter
10 dk
Zwiebel-Flammkuchen
1 godz.
Joghurt-Frischkäse
18 Std. 30 Min
Pane alla birra (Bier-Brot)
4h
Limetten-Joghurt-Kuchen aus dem Varoma®
2 Std. 15 Min