Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Brot, trocken, in kleinen Stücken
- 650 g Wasser
- 200 g Brot, altbacken, in Würfeln (1 cm)
- 3 EL Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
-
300
g Weizenmehl Type 550
lub 300 g Dinkelmehl Type 630 - 6 g Salz
- 15 g frische Hefe
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 517 kJ / 124 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 217 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buttermilch-Weckchen
1 Std. 30 Min
Staudensellerie-Parmesan-Salat
40 Min
Möhren-Mais-Buns
2h 30min
Ontbijtkoek (Frühstückskuchen)
1h
Coleslaw
10 Min
Basis-Gewürz
5 Min
Schoko-Nougat-Butter
10 Min
Frühstückshörnchen
1h 20 min
Bananen-Ketchup
40 Min
Apfel-Gugelhupf
2h 30min
Pommesgewürz
10 Min
Kasseler-Frikadellen mit Eisbergsalat und Zitronen-Dressing
30 min