Phönix-Brot (Aus Alt mach Neu)

Phönix-Brot (Aus Alt mach Neu)

4.7 15 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
25 Scheiben

Składniki

  • Brot, trocken in kleinen Stücken
    400 g
  • Wasser
    650 g
  • Brot, altbacken in Würfeln (1 cm)
    200 g
  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    3 EL
  • Weizenmehl Type 550
    300 g
    300 g Dinkelmehl Type 630
  • Salz
    6 g
  • frische Hefe
    15 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Sód 217 mg
Białko 4 g
Kalorie 517 kJ / 124 kcal
Tłuszcz 3 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 0.4 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...