Mandel-Panna-Cotta mit Maracujasauce

Mandel-Panna-Cotta mit Maracujasauce

4.1 23 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 8 godz. 30 min
8 Portionen

Składniki

Panna Cotta
  • weiße Gelatine
    4 Blätter
  • Wasser zum Einweichen
  • Marzipanrohmasse in Stücken
    100 g
  • Milch
    360 g
  • Zucker
    40 g
  • Salz
    1 Prise
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    240 g
Maracuja-Sauce
  • Maracuja-Nektar
    400 g
  • Vanillepuddingpulver
    20 g
  • Minze (opcjonalnie) abgezupft, zum Garnieren
    2 Stängel

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 70 mg
Białko 5 g
Kalorie 1099 kJ / 263 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...