Urządzenia i Akcesoria
Rhabarber-Käsekuchen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 6 godz.
16 Stücke
Składniki
-
Zucker180 g
-
Rhabarber geschält, in Stücken (2 cm)200 g
-
Himbeeren, TK60 g
-
Zitronensaft15 g
-
Speisestärke40 g
-
Wasser10 g
-
Haferkekse Vollkorn (z. B. Hobbits®)250 g
-
Butter weich, in Stücken80 g
-
Frischkäse800 g
-
Schmand200 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Eier3
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
239 mg
Białko
6 g
Kalorie
1547 kJ /
370 kcal
Tłuszcz
29 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
16 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 2/2023
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Rhabarber-Baiser-Kuchen
1 godz. 20 min
Stachelbeer-Rahm-Kuchen
10 godz.
Rhabarber-Käse-Kuchen mit Streuseln
1 godz. 20 min
Heidelbeer-Schmand-Hefekuchen
2 godz. 50 min
Rhabarber-Pudding-Streuselkuchen
9 godz.
Zwetschgen-Schmand-Kuchen
1 godz. 10 min
Zwetschgen-Eierlikör-Kuchen
1 godz. 45 min
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1 godz.
Aprikosen-Cheesecake
7 godz.
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4 godz. 10 min
Schmand-Ananas-Kuchen
7 godz.
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2 godz.