
Urządzenia i Akcesoria
Baskenkuchen (Gâteau basque)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 Stücke
Składniki
Vanille-Rum-Creme
-
Milch500 g
-
Eigelb2
-
Ei1
-
Zucker120 g
-
Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Ausstäuben50 g
-
Rum (opcjonalnie)30 g
-
Vanilleschote längs halbiert1
-
Butter zum Einfetten
Mürbeteig und Fertigstellung
-
Weizenmehl Type 550 und mehr zum Bearbeiten300 g
-
Zucker130 g
-
Butter weich, in Stücken150 g
-
Ei1
-
Backpulver (ca. 1 Pck.)15 g
-
Milch zum Bestreichen
-
Puderzucker (opcjonalnie) zum Bestäuben20 g
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
323 kcal /
1349 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
45 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
134 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

So schmeckt Frankreich
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy