Baskenkuchen (Gâteau basque)

Baskenkuchen (Gâteau basque)

4.5 57 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 Stücke

Składniki

Vanille-Rum-Creme
  • Milch
    500 g
  • Eigelb
    2
  • Ei
    1
  • Zucker
    120 g
  • Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Ausstäuben
    50 g
    50 g Dinkelmehl Type 630
  • Rum (opcjonalnie)
    30 g
  • Vanilleschote längs halbiert
    1
  • Butter zum Einfetten
Mürbeteig und Fertigstellung
  • Weizenmehl Type 550 und mehr zum Bearbeiten
    300 g
    300 g Dinkelmehl Type 630
  • Zucker
    130 g
  • Butter weich, in Stücken
    150 g
  • Ei
    1
  • Backpulver (ca. 1 Pck.)
    15 g
  • Milch zum Bestreichen
  • Puderzucker (opcjonalnie) zum Bestäuben
    20 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 323 kcal / 1349 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 45 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 134 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...