Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vanille-Rum-Creme
- 500 g Milch
- 2 Eigelb
- 1 Ei
- 120 g Zucker
-
50
g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Ausstäuben
lub 50 g Dinkelmehl Type 630 - 30 g Rum (opcjonalnie)
- 1 Vanilleschote, längs halbiert
- Butter zum Einfetten
Mürbeteig und Fertigstellung
-
300
g Weizenmehl Type 550 und mehr zum Bearbeiten
lub 300 g Dinkelmehl Type 630 - 130 g Zucker
- 150 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Ei
- 15 g Backpulver (ca. 1 Pck.)
- Milch zum Bestreichen
- 20 g Puderzucker zum Bestäuben (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1349 kJ / 323 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 134 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Omas bester Mohnkuchen
1h
Kirsch-Pudding-Blechkuchen
8h
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1h 30min
Ameisenkuchen
2h
Einfache Herrentorte
5hod. 45min
Schmand-Ananas-Kuchen
7 Std.
Bier-Schokoladen-Kuchen
3h
Rahmkuchen mit Erdbeerkompott
2h
Preiselbeertorte
2h 30 min
Aprikosen-Schoko-Butterkuchen
2h 25 min
Blondie mit Fleur de Sel und Schokoganache
5hod.
Himbeer-Mohn-Kastenkuchen
2h 15min