
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vanille-Rum-Creme
- 500 g Milch
- 2 Eigelb
- 1 Ei
- 120 g Zucker
-
50
g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Ausstäuben
lub 50 g Dinkelmehl Type 630 - 30 g Rum (opcjonalnie)
- 1 Vanilleschote längs halbiert
- Butter zum Einfetten
Mürbeteig und Fertigstellung
-
300
g Weizenmehl Type 550 und mehr zum Bearbeiten
lub 300 g Dinkelmehl Type 630 - 130 g Zucker
- 150 g Butter weich, in Stücken
- 1 Ei
- 15 g Backpulver (ca. 1 Pck.)
- Milch zum Bestreichen
- 20 g Puderzucker zum Bestäuben (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 323 kcal / 1349 kJ
- Białko
- 6 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Węglowodany
- 45 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Sód
- 134 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2 godz.
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1 godz. 30 min
Apfel-Nuss-Kuchen
4 godz.
Apfel-Schnecken
4 godz.
Apfel-Tiramisu-Torte
9 godz. 30 min
Kartoffel-Quiche
3 godz.
Carrot-Cheesecake
1 godz. 30 min
Pflaumen-Mandel-Tarte mit Sternanis
1 godz. 50 min
Bananen-Espresso-Sahne-Torte
27 godz.
Brioche mit Cremelikör
5 godz.
Butter-Käse-Streusel-Kuchen
2 godz. 30 min
Spekulatius-Franzbrötchen
2 godz. 45 min