Eier-Schicht-Salat

4.6 29 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 Portionen

Składniki

  • Schnittlauch
    15 g
  • Radieschen geputzt
    120 g
  • Schinken, gekocht in Scheiben
    120 g
  • Eier
    6
  • Wasser
    900 g
  • Weißweinessig
    20 g
  • Rapsöl
    20 g
  • Senf
    25 g
  • Honig flüssig
    1 TL
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    ¼ TL
  • Pfeffer
    5 Prisen
  • Eisbergsalat in Stücken (4-5 cm)
    170 g
    170 g Römersalatherzen, in Stücken (4-5 cm)
  • Salatcreme
    160 g
  • Naturjoghurt
    60 g
  • Kresse-Beet abgeschnitten
    ½

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 260 kcal / 1090 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 5 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 481 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...