Wersje kompatybilne
Herzhafter Käsekuchen mit Entenbrust und Preiselbeeren
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 300 g Doppelrahm-Frischkäse
- 400 g Kräuter-Crème-frâiche
- 30 g Speisestärke
- 3 Eier
- 1 TL Salz
- ½ - ¾ TL Pfeffer
- 1 TL Paprika edelsüß
- ½ TL Thymian, getrocknet (opcjonalnie)
-
12
Scheiben Entenbrust, geräuchert, in Scheiben, halbiert
lub 12 Scheiben geräucherte Gänsebrust, in Scheiben, halbiert - 12 TL Wild-Preiselbeeren (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 469 kJ / 112 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 154 mg
Alternatywne przepisy
Tiroler Speck-Muffins
40 min
Erdbeer-Feta-Stullen
10 Min
Brathering-Salat
45 min
Kopfsalat-Suppe
30min
Birnen-Gorgonzola-Salat mit Haselnüssen
20 min
Käsesüppchen mit Nuss-Topping
40 min
Walnuss-Aufstrich mit Schinkenspeck
10 Min
Eiersalat mit Putenbrust
45 min
Kräuterkuchen
2 godz.
Parmesan-Mousse mit karamellisierten Weintrauben und Parmaschinken
8h
Flammkuchen-Brezeln
50 min
Dattel-Speck-Dip
30min