Urządzenia i Akcesoria
Rolada z sera żółtego
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 45 min
35 porcji
Składniki
-
500 g sera żółtego np. gouda, edam, w jednym kawałku
-
400 g wody plus dodatkowa ilość do roztopienia sera (ok. 2 l)
-
3 jajka
-
150 g szynki, w plastrach pokrojonej na 3 cm kawałki
-
120 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
80 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
-
200 g serka topionego typu Złoty Ementaler, podzielonego na kawałki
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
3 - 4 łyżki szczypiorku posiekanego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
245.4 mg
Białko
6.1 g
Kalorie
485.4 kJ /
116 kcal
Tłuszcz
9.9 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
5.6 g
Węglowodany
0.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RETRO
14 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Roladki z białej kiełbasy faszerowane pieczarkami i serem
1 godz. 10 min
Jajka faszerowane à la caprese
35 min
Roladki z szynki w galarecie z krojonymi warzywami (TM6)
3 godz. 50 min
Roladki z szynki w galarecie z krojonymi warzywami (TM5)
3 godz. 50 min
Grillowane pieczarki nadziewane serami z papryczką chili
40 min
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1 godz. 50 min
Paluszki serowo-szynkowe
1 godz. 15 min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40 min
Rolada szpinakowa z łososiem
2 godz. 50 min
Cukiniowe kąski z parmezanem
40 min
Rolada paprykowa z serem kozim, rukolą i orzechami włoskimi
5 godz.
Langosze
1 godz. 30 min