Rolada z sera żółtego

Rolada z sera żółtego

4.5 63 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 45 min
35 porcji

Składniki

  • 500 g sera żółtego np. gouda, edam, w jednym kawałku
  • 400 g wody plus dodatkowa ilość do roztopienia sera (ok. 2 l)
  • 3 jajka
  • 150 g szynki, w plastrach pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 120 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 80 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
  • 200 g serka topionego typu Złoty Ementaler, podzielonego na kawałki
  • 100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 3 - 4 łyżki szczypiorku posiekanego
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 245.4 mg
Białko 6.1 g
Kalorie 485.4 kJ / 116 kcal
Tłuszcz 9.9 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 5.6 g
Węglowodany 0.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...