Urządzenia i Akcesoria
Świąteczna szynka peklowana
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 170 godz. 20 min
10 porcji
Składniki
-
2000 g wody
-
120 g soli peklowej
-
1 łyżeczka ziaren ziela angielskiego
-
1 łyżeczka białej gorczycy
-
2 łyżeczki ziaren pieprzu kolorowego
-
5 liści laurowych, suszonych
-
2 łyżeczki majeranku, suszonego
-
2 łyżeczki tymianku, suszonego
-
1500 - 2000 g szynki kulki, w jednym kawałku
-
30 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
50 g miodu, płynnego50 g syropu klonowego
-
1 łyżeczka musztardy Dijon
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
½ łyżeczki goździków, mielonych
-
1 łyżeczka rozmarynu, suszonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
5891.8 mg
Białko
29.2 g
Kalorie
1320.7 kJ /
315.7 kcal
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
5.1 g
Węglowodany
14.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gęś pieczona z jabłkami
5 godz.
Borówkowy moktajl z rozmarynem
10 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6, TM7)
25 min
Wołowy satay z kolorowym makaronem (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Andaluzyjskie herbatniki (mantecados)
1 godz.
Cytrynowe tiramisu z owocami jagodowymi
45 min
Sałatka śledziowa z jabłkiem
15 min
Austriackie placuszki Funkaküachle
1 godz. 40 min
Dyniowa Chai Latte
20 min
Syrop winny (vincotto)
2 godz.
Wieniec orkiszowy
4 godz.
Zupa dyniowa
25 min