Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces
- 50 g onions, cut in halves
- 1 ½ - 2 garlic cloves, to taste
- 4 sprigs fresh parsley, leaves only
- 40 g breadcrumbs
- 400 g beef mince
- 2 eggs
- ½ tsp freshly ground black pepper
- 2 tsp salt
-
50
g Gruyère cheese, cut in slices (2-3 mm)
lub 50 g Cheddar cheese, cut in slices (2-3 mm) - 25 g fresh baby spinach
- 450 g yellow peppers, cut in pieces (3-4 cm)
- 4 - 5 fresh basil leaves
-
400
g chopped tomatoes, canned,
lub 400 g fresh tomatoes, cut in pieces (2-3 cm) - 200 g water
- 1 pinch sugar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2128 kJ / 508 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 6.1 g
Alternatywne przepisy
Baked Salmon Cakes with Corn Salsa
45 min
Zurich-style veal strips with potatoes
2u. 50min
Meatloaf
1h 20 min
Sous-vide Artichoke Stuffed Chicken Breast
1u. 50min
Meat Loaf
1h 20 min
Meatloaf filled with Spinach and Cheese
1h 15 min
Beef chili with lemon feta
45 min
Pork cannelloni with vegetable sauce
1h
Beef burgers with cheese filling
40 min
Spinach and cheese-filled meatloaf
1h 15 min
Cold cut pork sausage
1h 30min
Salmon burgers
25 min