Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 citron, bio, uniquement le zeste finement râpé
- 225 g de sucre
- 250 g de beurre, mou, coupé en morceaux
- 1 pincée de sel
- 3 œufs
- 500 g de farine, et un peu plus pour le plan de travail
- 1 - 2 jaunes d'œufs, pour badigeonner
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 403 kJ / 96 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Étoiles à la cannelle
1h 30min
Bruns de Bâle
8h 40min
Bonhomme en pâte
2h 10min
Papet vaudois
55min
Gâteau des rois
1h 55 min
Miroirs à la gelée de vin chaud
2 Std. 40 Min
Cake tyrolien automnal
1h 20min
Gâteau du Vully
2h 30min
Carac (Tartelette au chocolat)
2h
Cake aux branches
1 Std. 10 Min
Cuchaule
2h 30min
Tresse bernoise
1h 45min