Schlemmerfilet à la Bordelaise

Schlemmerfilet à la Bordelaise

4.4 177 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Butter weich in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
    50 g
  • Parmesan in Stücken (2-3 cm)
    50 g
  • Brot, trocken in Stücken (2-3 cm)
    50 g
    50 g Panko, in Stücken (2-3 cm)
  • Knoblauchzehe
    1
  • Petersilie abgezupft
    5 g
  • Dill abgezupft
    5 g
  • geriebene Zitronenschale unbehandelt
    2 TL
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    ¼ TL
  • Lachsfilet, frisch, ohne Haut (siehe Tipp)
    800 g
    800 g Lachsfilet, TK, (siehe Tipp)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 647 mg
Białko 47 g
Kalorie 2473 kJ / 591 kcal
Tłuszcz 41 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...