Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kartoffelrösti
- 1100 g Kartoffeln, festkochend, in Stücken (4 cm)
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 60 g Butterschmalz
Pilzragout und Fertigstellung
- 60 g Schalotten, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Zweig Thymian, abgezupft
- 1 Zweig Rosmarin, abgezupft
- 250 g Champignons, halbiert
-
250
g Pfifferlinge
lub 250 g Waldpilze, ggf. halbiert - 200 g Wasser
- 50 g Weißwein, trocken (opcjonalnie)
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 30 g Mehl
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 200 g Sahne
- ½ Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2487 kJ / 595 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 10.4 g
- Sód
- 922 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caesar-Nudelsalat
35 min
Kräutergarnelen mit Gnocchi
20 min
Mediterranes Pane Bianco
2h
Erbsennudeln mit Bohnen-Chorizo-Sauce und Skrei
30 min
Kartoffelgratin
1 godz. 10 min
Kantonesischer Garnelen-Reis
50min
Feldsalat mit Kaffee-Feigen-Dressing
20 min
Fladen mit Champignons und Serrano-Schinken
4 Std. 30 Min
Kartoffel-Quiche
3 Std.
Schlemmerfilet à la Bordelaise
35 min
Spargel und Kartoffeln mit Sauce Hollandaise
50min
Schwarzwurzel-Auflauf
1h 25 min