Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 120 g Tiroler Schinkenspeck, in Scheiben (à ca. 10 g)
- 80 g Bergkäse, in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- 70 g Zwiebeln, halbiert
- 10 g Petersilie, abgezupft
- 230 g Dinkelmehl Type 630
- 2 Eier
- 5 g Backpulver
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- ½ TL Paprika edelsüß
- 220 g Milch
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 680 kJ / 163 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 450 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdbeer-Feta-Stullen
10 dk
Speck-Zwiebel-Sahne-Dressing
10 dk
Zwiebel-Hefe-Taler
1h 50min
Spinatpastete mit Ei
2h 30min
Herzhafter Käsekuchen mit Entenbrust und Preiselbeeren
1h 40min
Pflaumen-Bulgur mit Honig-Speck
35min
Orangen-Ingwer-Bärchen
1h 40min
Käsesüppchen mit Nuss-Topping
40min
Kräuterkuchen
2 Std.
Lauwarmer Fenchel-Farfalle-Salat mit Salami
30min
Laugenzopf
3h 30min
Herzhafter Ofenschlupfer
50min