Urządzenia i Akcesoria
Aprikosen-Schmand-Tarte
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 Stücke
Składniki
Mürbeteig
-
Butter kalt, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten100 g
-
Mehl250 g
-
Zucker30 g
-
Wasser kalt65 g
-
Salz1 Prise
Belag
-
Zucker70 g
-
Zitrone unbehandelt, Saft ausgepresst und Schale dünn abgeschält1
-
Schmand500 g
-
Ei1
-
Speisestärke20 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht30 g
-
Aprikosen halbiert, (Abtropfgew. 450 g), abgetropft, Saft aufgefangen1 Dose
-
Aprikosenkonfitüre70 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
4 g
Kalorie
1406 kJ /
336 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rhabarber-Sahne-Kuchen
4 Std. 15 Min
Nusstarte mit Aprikosen
1 Std.
Käsekuchen
1 Std. 30 Min
Rhabarber-Mandel-Torte
4 Std. 30 Min
Apfel-Wein-Tarte
3 Std.
Rhabarber-Marzipan-Torte
5 Std.
Apfel-Schmand-Torte
2 Std.
Himbeer-Quark-Streusel
7 Std. 20 Min
Apfel-Walnuss-Kuchen
1 Std. 30 Min
Apfel-Walnuss-Muffins
50 Min
Apfelrahmkuchen
1 Std. 50 Min
Apfel-Käsekuchen
1 Std. 40 Min