Urządzenia i Akcesoria
Glühweinkuchen vom Blech
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
20 Stücke
Składniki
-
Zartbitter-Schokolade (70% Kakao) in Stücken100 g
-
Butter weich, in Stücken250 g
-
Zucker150 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht2 TL
-
Glühwein310 g
-
Eier2
-
Mehl300 g
-
Backpulver1 Pck.
-
Salz1 Prise
-
Haferflocken fein120 g
-
Orangeat100 g
-
Puderzucker250 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
4 g
Kalorie
1316 kJ /
314 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 10/2017
44 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Eierlikörkuchen
1 godz. 10 min
Apfel-Spekulatius-Auflauf
30 min
Birnen-Gewürz-Kuchen
1 godz. 10 min
Weihnachtliches Tiramisù
8 godz.
Quarkstollen
1 godz. 10 min
Rotweinschnitten mit Kirschen
1 godz.
Lebkuchenmousse
1 godz. 15 min
Gewürzschnitten mit Frischkäseguss
2 godz.
Lebkuchen-Gugelhupf
1 godz. 20 min
Schoko-Gewürzkuchen
5 godz.
Gewürzkuchen
2 godz.
Glühweinkuchen
1 godz. 10 min