Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 250 g Butter, weich, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 6 Eier (Kl. M), zimmerwarm
- 350 g Mehl
- 4 TL Backpulver
Belag und Fertigstellung
- 40 g Kakao
- 1 TL Zimt
- 300 g Milch
- 600 g Zwetschgen, klein, entsteint, halbiert
- 2 Eigelb
- 70 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 20 g Speisestärke
- 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 350 g Butter, kalt, in Stücken
- 150 g Naturjoghurt (3,8 % Fett)
- 200 g Zartbitterkuvertüre, in Stücken
- 200 g Vollmilch-Kuvertüre, in Stücken
- 100 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1826 kJ / 436 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 28 g
Alternatywne przepisy
Donauwellen
2 godz. 30 min
Birnen-Schoko-Strudel
1 Std. 45 Min
Johannisbeer-Schnitte
2 godz. 30 min
Eierschecke
7h
Fruchtige Erdbeer-Schmand-Torte
5h 30 min
Aprikosen-Bienenstich
5 Std.
Pflaumen-Käsekuchen
4 Std.
Kaffee-Schoko-Kuchen
7h
Apfel-Tiramisu
4h 30 min
Allrounder-Torte
1 Std. 30 Min
Badische Apfeltorte
1h 40min
Birnen-Schmand-Torte
2h