Urządzenia i Akcesoria
Zwetschgen-Donauwelle
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
24 Stücke
Składniki
Teig
-
Butter weich, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten250 g
-
Zucker200 g
-
Salz1 Prise
-
Eier (Kl. M), zimmerwarm6
-
Mehl350 g
-
Backpulver4 TL
Belag und Fertigstellung
-
Kakao40 g
-
Zimt1 TL
-
Milch300 g
-
Zwetschgen klein, entsteint, halbiert600 g
-
Eigelb2
-
Zucker70 g
-
Salz1 Prise
-
Speisestärke20 g
-
Vanilleschote Mark ausgekratzt1
-
Butter kalt, in Stücken350 g
-
Naturjoghurt (3,8 % Fett)150 g
-
Zartbitterkuvertüre in Stücken200 g
-
Vollmilch-Kuvertüre in Stücken200 g
-
Sahne100 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
1826 kJ /
436 kcal
Tłuszcz
28 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Johannisbeer-Schnitte
2 godz. 30 min
Rhabarber-Sahne-Kuchen
4 godz. 15 min
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1 godz. 50 min
Donauwellen
2 godz. 30 min
Spiegelei-Kuchen
1 godz. 15 min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1 godz. 20 min
Pfirsich-Biskuitrolle
2 godz. 10 min
Johannisbeer-Joghurt-Kuchen
2 godz. 20 min
Johannisbeer-Baiser-Schnitten
1 godz. 40 min
Aprikosen-Bienenstich
5 godz.
Quark-Hefe-Taler
2 godz. 15 min
Birnen-Schmand-Torte
2 godz.