Urządzenia i Akcesoria
Birnen-Schmand-Torte
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 Stücke
Składniki
-
Birnen (ca. 350 g), reif2
-
Zitronensaft2 EL
Teig
-
Magerquark100 g
-
Sonnenblumenöl35 g
-
Milch25 g
-
Ei1
-
Zucker50 g
-
Salz1 Prise
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten260 g
-
Backpulver½ Pck.
Belag und Fertigstellung
-
Schmand400 g
-
Zucker70 g
-
Eier2
-
Vanillepuddingpulver1 Pck.
-
Mandeln, gehobelt2 EL
-
Wild-Preiselbeeren aus dem Glas3 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
7 g
Kalorie
1268 kJ /
303 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
1.5 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Noch ein Stück!
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Rhabarber-Käsekuchen
7 godz. 30 min
Rhabarber-Mandel-Torte
4 godz. 30 min
Johannisbeer-Joghurt-Kuchen
2 godz. 20 min
Stachelbeer-Schmand-Kuchen
1 godz. 40 min
Aprikosen-Schmand-Tarte
1 godz. 10 min
Badische Apfeltorte
1 godz. 40 min
Kiba-Crunch-Kuchen
5 godz. 35 min
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1 godz.
Mohn-Quark-Kuchen vom Blech
2 godz. 10 min
Fruchtiger Käsekuchen vom Blech
1 godz. 20 min
Mohn-Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min
Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min