Birnen-Schmand-Torte

Birnen-Schmand-Torte

3.8 291 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 Stücke

Składniki

  • Birnen (ca. 350 g), reif
    2
  • Zitronensaft
    2 EL
Teig
  • Magerquark
    100 g
  • Sonnenblumenöl
    35 g
  • Milch
    25 g
  • Ei
    1
  • Zucker
    50 g
  • Salz
    1 Prise
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    260 g
  • Backpulver
    ½ Pck.
Belag und Fertigstellung
  • Schmand
    400 g
  • Zucker
    70 g
  • Eier
    2
  • Vanillepuddingpulver
    1 Pck.
  • Mandeln, gehobelt
    2 EL
  • Wild-Preiselbeeren aus dem Glas
    3 EL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 7 g
Kalorie 1268 kJ / 303 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 1.5 g
Węglowodany 37 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...