Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Birnen (ca. 350 g), reif
- 2 EL Zitronensaft
Teig
- 100 g Magerquark
- 35 g Sonnenblumenöl
- 25 g Milch
- 1 Ei
- 50 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 260 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- ½ Pck. Backpulver
Belag und Fertigstellung
- 400 g Schmand
- 70 g Zucker
- 2 Eier
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 2 EL Mandeln, gehobelt
- 3 EL Wild-Preiselbeeren aus dem Glas
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1268 kJ / 303 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rhabarber-Mandel-Torte
4h 30min
Rhabarber-Käsekuchen
7 godz. 30 min
Pflaumen-Käsekuchen
4 godz.
Mascarpone-Apfel-Torte
6h
Mohn-Quark-Kuchen vom Blech
2 godz. 10 min
Badische Apfeltorte
1h 40min
Zwetschgen-Eierlikör-Kuchen
1h 45min
Sauerkirschkuchen
1h 30min
Pfirsich-Streusel-Käsekuchen
1h 45min
Mohn-Apfel-Käsekuchen
1h 40min
Fruchtiger Käsekuchen vom Blech
1h 20min
Apfel-Käsekuchen
1h 40min