Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g de graines de potiron (voir Variante(s)")
- 90 g de fromage à pâte dure, coupé en morceaux
- 300 g de lait
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 50 g de beurre doux
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 20 g de sel
- 1 œuf, battu
- 2 c. à soupe de gros sel, pour saupoudrer
- 2 c. à soupe graine de carvi, pour saupoudrer
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 514.5 kJ / 123 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 801 mg
Alternatywne przepisy
Galettes de spaghetti de patates douces (latkes)
55min
Cristallisation du chocolat
15min
Pain marguerite pavot et curry
15h 45min
Farfalle maison au persil et pesto de tomates séchées
1h
L'histoire Vorwerk
5min
Terrine de canard et poulet aux griottes
9 godz. 30 min
ATELIER menu 2
1h
L'aventure Vorwerk
5min
L'histoire Vorwerk
5min
ATELIER menu 1
1h
Gratin d'œufs durs sauce aurore
45min
Minipains façon bretzel
2h