Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 3:1)

Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 3:1)

4.7 237 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
7 słoików

Składniki

  • 1200 g truskawek, świeżych
    1200 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 400 g cukru żelującego 3:1
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 15 g oleju o neutralnym smaku (np. słonecznikowego lub kokosowego, patrz wskazówka)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 słoik

Sód 87.5 mg
Białko 1.2 g
Kalorie 1249.9 kJ / 298.7 kcal
Tłuszcz 2.7 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Węglowodany 69.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...