Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 3:1)

Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 3:1)

4.8 199 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
7 słoików

Składniki

  • truskawek, świeżych
    1200 g
    1200 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • cukru żelującego 3:1
    400 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    30 g
  • oleju o neutralnym smaku (np. słonecznikowego lub kokosowego, patrz wskazówka)
    15 g

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 298.7 kcal / 1249.9 kJ
Białko 1.2 g
Tłuszcz 2.7 g
Węglowodany 69.5 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Sód 87.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...