
Urządzenia i Akcesoria
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 3:1)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
7 słoików
Składniki
-
1200 g truskawek, świeżych
-
400 g cukru żelującego 3:1
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
15 g oleju o neutralnym smaku (np. słonecznikowego lub kokosowego, patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
87.5 mg
Białko
1.2 g
Kalorie
1249.9 kJ /
298.7 kcal
Tłuszcz
2.7 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
69.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ SEZONOWO - WIOSNA
10 Przepisów
Polska
Polska