
Urządzenia i Akcesoria
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 3:1)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
7 słoików
Składniki
-
truskawek, świeżych1200 g
-
cukru żelującego 3:1400 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
-
oleju o neutralnym smaku (np. słonecznikowego lub kokosowego, patrz wskazówka)15 g
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
298.7 kcal /
1249.9 kJ
Białko
1.2 g
Tłuszcz
2.7 g
Węglowodany
69.5 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Sód
87.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ SEZONOWO - WIOSNA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50min
Dżem truskawkowo-rabarbarowy
40min
Dżem z owoców leśnych
40min
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 2:1)
1h
Syrop malinowy
1h 25min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55min
Dżem malinowy
40min
Powidła wiśniowe
1h 55min
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
20min
Dżem truskawkowy
1h 5min
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30min