Urządzenia i Akcesoria
Nussröllchen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
1 Portion
Składniki
-
Mürbeteig gemäss Rezept Grundkochbuch1 Portion
-
dunkle Schokolade mit Haselnüssen200 g
-
frischer Ricotta gründlich abgetropft (siehe Tipp)300 g
-
Zucker50 g
-
Limoncello-Likör10 g
-
Puderzucker1 - 2 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
10.7 g
Kalorie
2259 kJ /
540 kcal
Tłuszcz
28.5 g
Błonnik
2.1 g
Węglowodany
63 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Backen macht Freude
65 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Mini-Krevetten-Omelettes aus dem Nester
35 min
Streuselzopf
1 godz. 30 min
Aprikosen-Konfitüre auf Vorrat
55 min
Linzer-Spitzbuben
3 godz. 15 min
Erdbeerkonfitüre
1 godz. 5 min
Mürbeteig
5 min
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4 godz. 15 min
Schoggi-Roulade mit Orange
3 godz. 45 min
Marmorküchlein mit Pfirsichcrème
4 godz. 30 min
Mürbeteig
2 godz. 5 min
Springerle
27 godz.
Pizzateig
49 godz. 30 min