Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Portion Mürbeteig, gemäss Rezept Grundkochbuch
- 200 g dunkle Schokolade mit Haselnüssen
- 300 g frischer Ricotta, gründlich abgetropft (siehe Tipp)
- 50 g Zucker
- 10 g Limoncello-Likör
- 1 - 2 EL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2259 kJ / 540 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 28.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quitten-Tarte
50 min
Aprikosen-Konfitüre auf Vorrat
55 min
Erdbeerkonfitüre
1h 5 min
Marzipan-Franzbrötchen mit Kürbiskernen
2h 20min
Linzer Torte
1 godz.
Amarettini
1h 30 min.
Schweizer Linzertorte
1h 30 min.
Schoggi-Roulade mit Orange
3h 45min
Holunder-Jogurt-Torte
7 Std. 15 Min
Russenzopf mit Cranberries
3h
Apfelkuchen mit Streuseln (TM6)
2h 30min
Spitzbuben mit Glühweingelee
2h 40min