Urządzenia i Akcesoria
Mürbeteig
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
1 Portion
Składniki
-
Reis250 g
-
Maismehl150 g
-
Puderzucker190 g
-
Butter in Stücken220 g
-
Eigelbe (siehe Tipps)7
-
Backpulver (opcjonalnie)1 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
4.5 g
Kalorie
1477 kJ /
353 kcal
Tłuszcz
19.1 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
43.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Backen macht Freude
65 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Kaiserschmarrn
35 min
Mürbeteig
5 min
Eischnee erhitzt (Baisermischung)
10 min
Quark-Öl-Grundteig
5 min
Mürbeteig, süss
1 godz. 50 min
Semmelknödel
50 min
Süßer Mürbeteig
1 godz. 50 min
Germknödel mit Mohnfüllung
1 godz. 30 min
Biskuit
1 godz. 50 min
Basis-Hefeteig für süsses Gebäck
2 godz.
Marmorkuchen
2 godz. 10 min
Zimt-Nuss-Schnecken
2 godz. 10 min