Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Weizenmehl
- 1 Pck. Backpulver
- 180 g Zucker
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 180 g Quark
- 1 Ei
- 1 Eiweiss
- 70 g pflanzliches Öl
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1356 kJ / 324 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfelmus
20 min
Biskuit
1sa 50 dk
Hefezopf
2 godz. 20 min
Biskuit
1sa 50 dk
Apfelmus
20 min
Mürbeteig
2 Std. 5 Min
Nuss-Striezel
1 Std. 30 Min
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1sa 50 dk
Rohkostsalat mit Vinaigrette und Saiblingfilet
30 Min
Germknödel mit Mohnfüllung
1 Std. 30 Min
Basis-Hefeteig für süsses Gebäck
2 godz.
Streusel
5 min