Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta dough
- 200 g plain flour
- ¼ tsp sea salt (optional)
- 2 eggs
- 2 tbsp water
Spinach filling
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 40 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 120 g fresh baby spinach
- 300 g water
- 250 g ricotta (see Tips)
Tomato sauce
- 1 brown onion, cut into quarters
- 1 garlic clove
- 30 g extra virgin olive oil
- 400 g canned tomatoes
Ravioli
- 1 egg, lightly beaten (see Tips)
- water, to boil
- 2 tsp sea salt (optional)
- extra virgin olive oil, to drizzle
- Parmesan cheese, grated, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 292 kJ / 69.8 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 7.1 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 206.3 mg
Alternatywne przepisy
Roast potatoes with gremolata (peeler)
1ч. 20 мин.
Hidden veg sausage rolls
45 min
Tandoori paneer pizza
1ч. 30 мин.
Waffles
25min
Banana bread
1h 40min
Steamed chocolate cake and poached pears
50 мин.
Vegemite® and cheese scrolls
1h 35min
Traditional sausage rolls
50 мин.
Only the best chocolate chip cookies ever
25min
Thermomumma white sandwich bread loaf
2ч. 35 мин.
No fail mash potato
20 Min
Tomato passata
1h 40min