Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta dough
- 200 g plain flour
- ¼ tsp sea salt (optional)
- 2 eggs
- 2 tbsp water
Spinach filling
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 40 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 120 g fresh baby spinach
- 300 g water
- 250 g ricotta (see Tips)
Tomato sauce
- 1 brown onion, cut into quarters
- 1 garlic clove
- 30 g extra virgin olive oil
- 400 g canned tomatoes
Ravioli
- 1 egg, lightly beaten (see Tips)
- water, to boil
- 2 tsp sea salt (optional)
- extra virgin olive oil, to drizzle
- Parmesan cheese, grated, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 292 kJ / 69.8 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 7.1 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 206.3 mg
Alternatywne przepisy
No fail mash potato
20 min
Mashed potatoes for two (peeler)
30 min
Chocolate mousse pots (Diabetes)
6h 10min
Mixed veggie and cheddar egg muffins (6 months+)
30 min
Freeform basic bread
1 godz. 35 min
Lentil, spinach and cauliflower purée (first foods)
35min
Hidden veg sausage rolls
45 min
ABC muffins
40 min
Thermomumma white sandwich bread loaf
3h 30min
Traditional sausage rolls
50min
Vegemite® and cheese scrolls
1 godz. 35 min
Cheese and bacon rolls
2h