
Urządzenia i Akcesoria
Kiszona kapusta w słoikach na zimę (TM6)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 169 godz. 10 min
4 słoiki
Składniki
-
1500 - 1600 g kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
150 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
20 g soli kamiennej, niejodowanej
-
1 łyżeczka kminku (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
112.3 kcal /
469.7 kJ
Białko
5.4 g
Tłuszcz
0.5 g
Węglowodany
26.1 g
Błonnik
10.8 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
2033.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Kiszone marchewki (TM6)
72 Std. 40 Min
Ogórki w pikantnej zalewie (TM6)
3 Std. 30 Min
Mizeria do słoików (TM6)
2 Std. 25 Min
Sałatka z kapusty do słoików (TM6)
4 Std. 45 Min
Tarte buraczki do słoików (TM6)
2 Std. 30 Min
Sałatka z buraków i papryki do słoików (TM6)
2 Std. 40 Min
Ogórki w pikantnej zalewie (TM5)
3 Std. 30 Min
Kiszona kapusta w słoikach na zimę (TM5)
169 Std. 10 Min
Mizeria do słoików (TM5)
2 Std. 25 Min
Sałatka z kapusty do słoików (TM5)
4 Std. 45 Min
Papryka po chorwacku (TM6)
35 Min
Pikle z krojonej cukinii (TM6)
48 Std. 25 Min