Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 - 1600 g kapusty, bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
- 150 g marchewki, z odciętymi końcówkami
- 20 g soli, kamiennej, niejodowanej
- 1 łyżeczka kminku (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 469.7 kJ / 112.3 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 26.1 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 10.8 g
- Sód
- 2033.5 mg
Alternatywne przepisy
Barszcz biały na zalewie z kiszonych ogórków
40min
Kiszone rzodkiewki (TM6)
72h 30min
Chrust z ziemniaków (TM6)
25min
Mizeria do słoików (TM6)
2h 25min
Sałatka z kapusty do słoików (TM6)
4 godz. 45 min
Ogórki w zalewie gyros (TM6)
6 Std. 30 Min
Kiszona kapusta w słoikach na zimę (TM5)
169 Std. 10 Min
Sałatka z krojonych warzyw do słoików (TM5)
2 godz. 45 min
Mizeria do słoików (TM5)
2h 25min
Marynowane rzodkiewki (TM6)
48h 30 min
Marynowane rzodkiewki (TM5)
48h 30 min
Pasztet z mięsa i warzyw z rosołu
2 Std.