Urządzenia i Akcesoria
Kompot wiśniowy (w słoikach na zimę)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
6 słoików
Składniki
-
1600 g wiśni, świeżych bez pestek (patrz wskazówka)
-
2400 g wody
-
150 - 250 g cukru
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
24.3 mg
Białko
2.7 g
Kalorie
1097.6 kJ /
262.3 kcal
Tłuszcz
0.8 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
65.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pikle z krojonej cukinii (TM5)
48 Std. 25 Min
Fasolka szparagowa w sosie warzywno-pomidorowym (w słoikach na zimę)
1 Std. 15 Min
Kompot wiśniowy
35 Min
Dżem śliwkowo-borówkowy; Dżem jabłkowo-dyniowy (z cukrem żelującym 2:1)
1 Std.
Mus jabłkowy (na szarlotkę)
40 Min
Kompot gruszkowy (w słoikach na zimę)
50 Min
Leczo z pieczarkami (w słoikach na zimę)
1 Std. 30 Min
Dżem malinowy
40 Min
Syrop malinowy
1 Std. 25 Min
Sok z ciemnych winogron
40 Min
Kompot porzeczkowo-agrestowy
30 Min
Rosół z kaczki i pieczonych warzyw (z osłoną noża miksującego)
3 Std. 30 Min