Wersje kompatybilne
Kompot wiśniowy (w słoikach na zimę)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1600 g wiśni, świeżych, bez pestek (patrz wskazówka)
- 2400 g wody
- 150 - 250 g cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1097.6 kJ / 262.3 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 65.9 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 24.3 mg
Alternatywne przepisy
Kompot gruszkowy (w słoikach na zimę)
50 min
Dżem z owoców leśnych
40 min
Pikle z krojonych ogórków (TM5)
48 Std. 20 Min
Dżem malinowy
40 min
Leczo z bakłażanem (w słoikach na zimę)
45 min
Dżem z owoców jagodowych
1h
Dżem truskawkowo-rabarbarowy
40 min
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 2:1)
1h
Kompot porzeczkowo-agrestowy
30 min
Syrop malinowy
1h 25 min
Kompot wiśniowy
35 min
Mus jabłkowy (na szarlotkę)
40 min