Urządzenia i Akcesoria
Kompot wiśniowy (w słoikach na zimę)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
6 słoików
Składniki
-
1600 g wiśni, świeżych bez pestek (patrz wskazówka)
-
2400 g wody
-
150 - 250 g cukru
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
24.3 mg
Białko
2.7 g
Kalorie
1097.6 kJ /
262.3 kcal
Tłuszcz
0.8 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
65.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kompot porzeczkowo-agrestowy
30 min
Pindżur z pieczonych papryk (w słoikach na zimę)
2 godz. 20 min
Przecier pomidorowy (passata) z bazylią i czosnkiem
1 godz. 15 min
Dżem morelowy (z cukrem żelującym 3:1)
1 godz. 10 min
Pulpety w sosie pomidorowym z purée ziemniaczanym
1 godz. 40 min
Dżem truskawkowo-rabarbarowy
40 min
Dżem śliwkowo-borówkowy; Dżem jabłkowo-dyniowy (z cukrem żelującym 2:1)
1 godz.
Słodko-kwaśny sos z cukinii i papryki
9 godz.
Mus jabłkowy (na szarlotkę)
40 min
Kompot gruszkowy (w słoikach na zimę)
50 min
Przecier pomidorowy (passata) z chili i czosnkiem
1 godz.
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 2:1)
1 godz.