Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g granos de elote amarillo (aprox. 4 mazorcas) (ver consejo), más para decorar
- 250 g de jitomate heiloom, amarillo reducido a la mitad
- 1 - 2 dientes de ajo
- 1 - 2 chile jalapeño cortados por la mitad
- 140 g de cebolla amarilla reducido a la mitad
- el jugo de medio limón, recién exprimido
- 30 g de vinagre blanco
- 100 g de aceite de oliva extra virgen
- 1 - 1 ½ cditas de sal
- ½ cditas de pimienta negra molida
- 200 g de hielos, en cubos o trozos
- 50 g de queso cheddar amarillo, rallado, para decorar (opcjonalnie)
- hoja de cilantro, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1093.9 kJ / 261.5 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 561 mg
Alternatywne przepisy
Torta de chilaquiles de la Condesa
35min
Chiles rellenos de frijol con mole negro
2hod. 10min
Ceviche de tomate
15 Min
Ensalada de betabel sobre pan integral con queso panela TM6 (Pelar)
40min
Lasaña de calabacita y jitomate
4h 10min
Salsa verde cruda
5min
Salsa verde cruda
5min
Ensalada de frijoles, aguacate y atún
20min
Sopa de verduras y albóndigas
40min
Ceviche de Coliflor (Black Diamond)
30min
Salsa roja de chile habanero
10min
Salsa verde cocida
30min