Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Těsto na noky:
- 800 gramů moučných brambor vařených ve slupce (příp. z předešlého dne), vychladlých, na kousky
- 220 gramů hladké mouky
- 1 čajová lžička soli
- 1 vejce
Kyselé zelí:
- 1 cibule, napůl
- 150 gramů slaniny, na kostičky
- 50 gramů másla, přepuštěného
- 1 jablko, oloupané, na kousky
- 700 gramů kyselého zelí, okapaného, na hrubo
- 250 gramů bílého vína
-
½
kostky zeleninového bujónu
lub 1 rovná čajová lžička zeleninové dochucovací pasty - 100 gramů vody
- 10 jalovcových kuliček, rozdrcených
- 1 polévková lžíce brandy (opcjonalnie)
- olej na smažení
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 1990 kJ / 476 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 9.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dušený špenát
25min
Zapečené těstoviny s dýní a sýrem
1 Std.
Sekaná roláda plněná uzenou klobásou
1h 10min
Zelný salát s bylinkami
10min
Kynuté bramborové koblížky s uzeným masem
2h 20min
Pórkovo - bramborový nákyp
1 Std. 30 Min
Rajčatová polévka s krutony a špenátová omeleta se zeleninou
1h 5min
Rizoto trikolora
1 Std. 25 Min
Vepřová krkovice s houskovým knedlíkem a zelím
3 Std.
Jogurtový dip
5min
Moravské zelí
25min
Novoroční čočka s houbami
1h 5min