Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 gramů čerstvé petržele, jen lístky
- 2 vejce
- 250 gramů mléka
- 250 gramů vody
- 20 gramů řepkového oleje, plus navíc na smažení
- 250 gramů hladké mouky
- ¼ čajové lžičky soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 974.8 kJ / 232.8 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 33.2 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zálivka vinaigrette
5min
Bavorské knedlíčky do polévky
1 godz.
Houskové knedlíky
50 min
Holandský řízek s bramborovo-brokolicovým pyré
1 Std. 10 Min
Mleté maso
5min
Kapání do polévky
25 min
Kulajda
40 min
Koprová omáčka
20 Min
Zhnědlá cibule (200 gramů)
25 min
Chlupaté knedlíky
1h 5min
Domácí nudle (zavářka)
30 min
Kuřecí polévka s játrovými knedlíčky
1 Std. 10 Min