Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 gramů čerstvé petržele, jen lístky
- 2 vejce
- 250 gramů mléka
- 250 gramů vody
- 20 gramů řepkového oleje, plus navíc na smažení
- 250 gramů hladké mouky
- ¼ čajové lžičky soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 974.8 kJ / 232.8 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 33.2 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Špekové knedlíky
50min
Škvarkoví šneci se zelím
1 godz. 5 min
Kapání do polévky
25min
Croquembouche s pomerančovým krémem a čokoládou
10 Std.
Hrášek do polévky
1hod.
Zhnědlá šalotka (250 gramů)
Brak ocen
Smažené kosmatice - květy černého bezu
30min
Salát panzanella s dresinkem z jahod, rajčat a citrónové šťávy
35 min
Malé pizzy s paprikami
1h 30 min
Čerstvé těsto na těstoviny
40min
Krupicové noky
45 min
Játrová rýže
35 min